Ford Building en av de første digitale barnemodellene for krasjetesting

  • Joshua Weaver
  • 0
  • 3543
  • 577

Barn er dyrebar last, og sikkerheten deres er alltid viktig når du kjører. Og Ford vet dette - det er grunnen til at bilprodusenten går foran forskningen i et av de første forskningsprosjektene som bygger en digital menneskelig modell av et barn.

Denne digitale modellen vil inneholde naturtro gjenskaper av et barns skjelettstruktur, indre organer og hjerne og kan en dag tjene som en digital dummy for datamaskinens krasjetesting. Et tiår etter dette har forskere brukt MR-barn for å gjenskape kroppsdeler og organer slik at de bedre forstår hvordan et krasj påvirker barn og voksne på en annen måte.

"Vi studerer skadetrender i feltet, og vi vet at trafikkulykker er den ledende dødsårsaken for mennesker fra 1 til 34 år," sier Dr. Steve Rouhana, senior teknisk leder for sikkerhet, Ford Research og Advanced Engineering. - Vi vil forstå hvordan skader på yngre beboere kan være forskjellige. Et barns kropp er veldig forskjellig fra en voksnes. Å bygge en digital menneskelig modell av et barn vil hjelpe oss med å designe fremtidige systemer som gir bedre beskyttelse for våre unge passasjerer. ”

Men ikke forvent at resultatet vil komme når som helst, da det er intrikat arbeid å bygge denne typen modeller. Faktisk begynte Ford arbeidet med den voksne menneskekroppsmodellen i 1993 og fullførte den ikke før i 2004. Det er også viktig å merke seg at digitale modeller brukes i forskning og ikke erstatter krasjdummier. Disse digitale modellene hjelper forskere med å forstå hvordan de kan forbedre effektiviteten for tilbakeholdelsessystemet gjennom bedre forståelse av skademekanismer.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere