Fiat øker andelen i Chrysler til 30 prosent

  • Jack Todd
  • 0
  • 1465
  • 343

I en felles uttalelse har Fiat og Chrysler kunngjort at den italienske bilprodusenten nå har størknet en eierandel på 30 prosent i det amerikanske merket, opp fra 25 prosent andel tidligere. Det økte eierskapet kommer da Fiat oppnådde sin siste milepæl i å gjenopplive Chrysler etter å ha reddet selskapet fra konkurs i 2009. Fiat ønsker å øke interessen for Chrysler ytterligere, med et mål om å kontrollere 51% innen årets slutt.

For å oppnå kontrollen på 30 prosent, måtte Fiat legge ut en plan for å treffe inntekter på 1,5 milliarder dollar fra salg av Chrysler-produkter utenfor Nord-Amerika. Dette er blitt solidisert med en kunngjøring om at 90 prosent av Fiat-forhandlerne i både Brasil og Europa vil begynne å selge Chrysler-produkter.

Fiat har nå muligheten til å øke sin eierandel i Chrysler til 35 prosent når den begynner produksjonen av en Fiat-basert bil på 40 mpg i Nord-Amerika. På det tidspunktet vil den italienske bilprodusenten ha muligheten til å kjøpe ut de resterende 16 prosentene for å ta en kontrollerende andel i Chrysler.

Med dagens kunngjøring eier Fiat nå 30 prosent av Chrysler, UAW eier 59,2 prosent, og etterlater 8,6 prosent i håndene til den amerikanske statskassen og 2,2 prosent som deles mellom de kanadiske provinsielle og Ontario provinsielle myndighetene.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere