Saab fortsetter produksjonen etter at leverandørene slutter å levere deler

  • Yurii Vivich
  • 0
  • 4226
  • 1048

Etter en tiff med leverandører som hadde stoppet leveransene av deler, har Saab nå gjenopptatt produksjonen på hovedfabrikken.

Som en død far, Saab hadde sluttet å betale leverandørene sine. Men selskapet hadde en unnskyldning, og en potensiell løsning: etter at salget falt ned de siste årene, appellerte de til tidligere Spyker-styreleder Vladimir Antonov for en investering til en verdi av 140 millioner dollar. Spyker-administrerende direktør Victor Muller planlegger å selge sitt sportsbilselskap til Antonov, og den europeiske investeringsbanken låner 563 millioner dollar til Saab for å fortsette å holde dem flytende.

Antonovs tilbakekomst har imidlertid ikke vært uten sitt eget drama: Antonov har blitt undersøkt for sine bånd til den russiske mafiaen, og hans retur må bli møtt med EIBs godkjenning. "Det er i selskapets interesse å ha ham tilbake i," sa Muller. "Det vi ønsker er en sikkerhetskopisituasjon i tilfelle vi skulle trenge pengene. Vi må ha en større buffer. ” Derfor tvisten med leverandørene.

"Vi kan ikke fortsette å levere til [Saab] hvis de ikke betaler oss i sin helhet," sa talsmann Pierre Olsson for DB Schenker, en tysk leverandør. Selskapet har sammen med andre møte med Saab for å avgjøre tvisten i håp om at Saab kan matche salgsmålet deres på 120 000 biler i år og bli lønnsomt av det neste.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere