MIT-studier Alder og distrahert kjøring Hva legger merke til unge og gamle mennesker?

  • John Richard
  • 0
  • 2084
  • 365

En ny studie fra MIT har avdekket at mens distrahert kjøring er et problem for alle bilister - og alltid vil være det, når det er en bikini-bilvask eller varebil i nærheten - blir unge mennesker distrahert av andre ting enn eldre, og når vi blir eldre vi blir lettere distrahert.

Unge mennesker har en tendens til å vende oppmerksomheten mot stimuleringer i bilen som mobiltelefoner og tekstmeldinger, mens eldre mennesker gjør oppmerksomhet mot sirener og blinkende lys - to ting som ikke burde være inne i bilen, forhåpentligvis.

MITs AgeLab fikk disse resultatene ved å plassere frivillige i en kjøresimulator, for deretter å måle forhold som hjerterytme og spore øyebevegelser. Fra disse dataene fant MIT også at når folk øker i alder, får de et høyere element av risikopersepsjon; de er mindre tilbøyelige til å kjøre om natten, i rushtiden eller raskt, ifølge forsker Bryan Reimer, doktorgrad.

Det som er mer interessant er rollen som teknologien spiller i distrahert kjøring, ifølge Reimer. Teamet hans undersøkte selvparkeringsfunksjonen i Lincoln MKS, og om folk kunne læres å stole på en slik automatisert prosess og gi fra seg følelsen av selvkontroll, også midlertidig. "I noe av arbeidet vårt her har vi vist at folk med passende opplæring kan begynne å stole på den teknologien ganske raskt," sa Reimer. "Et av områdene vi ser på akkurat nå, er hvordan begynner ulike utdanningsnivåer om teknologien å påvirke tilliten og ønsket om å bruke den."

Konklusjonen de trakk var at teknologi for å bekjempe distraksjon ikke var løsningen som driverutdanningen er. "Jeg tror ikke teknologi som bekjemper teknologi virkelig kommer til å være en effektiv løsning," sa Reimer. "Jeg tror det er behov for en eller annen form for utdanning i USA når det gjelder bilkjøp og bilteknologi."

Klikk på hoppet for å se en video av Reimers laboratorium og hans forskning. Legg også merke til hvordan det tok et geni fra MIT å finne en god bruk for en VW Beetle.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere