General Motors kunngjør salg av PSA-andel

  • Joseph Hancock
  • 0
  • 3745
  • 910

General Motors har kunngjort at de selger sin gjenværende syv prosentandel i PSA Peugeot Citroen i dag.

Sju prosent eierandel tilsvarer 24 839 429 aksjer i den franske bilprodusenten og salget vil skje gjennom en rettet emisjon til institusjonelle investorer. Den amerikanske bilprodusenten kjøpte eierandelen i PSA Peugeot Citroen da den inngikk en strategisk allianse i 2012 med den franske bilprodusenten.

SE OGSÅ: PSA og Dongfeng er enige om Alliance

Nyheten kommer da PSA og den kinesiske bilprodusenten Dongfeng går med på en allianse som støttes av et kapitalinnskudd på $ 4,1 til 5,5 milliarder dollar for Peugeot. Det opprinnelige partnerskapet mellom GM og PSA Peugeot Citroen så begge bilprodusentene planlegge å dele kjøretøyplattformer, komponenter og moduler for å skape et globalt kjøpssatsing for å forbedre begge gruppers innflytelse i innkjøp av varer og tjenester fra leverandører.

"Vår egenkapitalandel var planlagt å støtte PSA i deres forsøk på å skaffe kapital på tidspunktet for opprettelsen av GM og PSA-alliansen, og den støtten er ikke lenger nødvendig," sa GM-nestleder Steve Girsky. ”Alliansen er fortsatt sterk med fokus på felles kjøretøyprogrammer, kryssproduksjon, innkjøp og logistikk. Vi gjør gode fremskritt mens vi holder oss åpne for nye muligheter. ”




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere