Ex-Porsche Designer for å avgrense kinesisk bilmerke

  • Joseph Cain
  • 0
  • 5024
  • 505

Den kinesiske bilprodusenten Chery ønsker å style bilene sine som tyskerne og håper den tidligere Porsche-designeren Hakan Saracoglu vil kunne hjelpe.

En av flere designere fra europeiske bilfirmaer som ble beboet de siste årene, hjalp Saracoglu med å designe Porsche-modeller inkludert 918 Spyder, Boxster og Cayman. Før det jobbet han med Ford og hjalp til med å designe modeller inkludert Focus og Mondeo - kalt Fusion i Nord-Amerika. Saracoglu begynte i Chery som designdirektør i oktober.

Det er ikke klart hvor mye Saracoglu ble tilbudt å bli med i Chery, men han sa: "Jeg kan ikke kommentere det. La oss si at jeg ikke er ulykkelig. ” I følge Sanford C. Bernstein & Co tjener utenlandske bilingeniører i Kina så mye som tre ganger det de ville gjort i Europa eller Nord-Amerika.

Chery er mest kjent for å bygge QQ-minicar, men Saracoglu har som mål å endre det.

“Chery er ikke bare QQ, vi kommer til å endre det. Selskapet omdefinerer seg selv. Chery står for verdi, for design og får kundenes tillit. Det er dit vi vil dra, ”sa han til Bloomberg.

Utenfor navnet sitt har Chery også et 50-50 joint venture for å produsere modeller i Kina for Jaguar Land Rover, samt å eie oppstart Qoros Auto Co.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere