Tesla-administrerende direktør Elon Musk fyrer tilbake hos Chrysler

  • Yurich Figurich
  • 0
  • 2023
  • 170

Som forventet har Tesla-administrerende direktør Elon Musk sparken tilbake etter at Chrysler utstedte motbevisning mot elbilprodusentens påstand om at det var det første amerikanske bilfirma som helt har tilbakebetalt det statlige lånet.

I går ringte Chrysler Tesla og uttalte at Chrysler faktisk var den første amerikanske bilprodusenten som betalte tilbake lånet til regjeringen, i motsetning til hva Tesla uttalte i en pressemelding.

"Som mange allerede har skrevet, er Chrysler en divisjon av Fiat, et italiensk selskap. Vi sa spesielt det første * amerikanske * selskapet, ”twitret Musk.

Musk sendte ut to tweets i dag om Chrysler. Først påpekte han at Chrysler er majoritetseid av den italienske bilprodusenten Fiat SpA, og at skattebetalerne faktisk tapte 1,3 milliarder dollar på redningen til Chrysler. I 2008 ble Chrysler spart med en kausjon på 12,5 milliarder dollar av den amerikanske regjeringen, og i 2009 dannet den Chrysler Group i et salg av gamle Chrysler 'gode eiendeler' for å danne et nytt selskap som eies av Fiat. Totalt hadde USA hentet inn 11,2 milliarder dollar av de 12,5 milliarder dollar for å kausjonere den amerikanske bilprodusenten. For å forsterke Musks poeng hadde US Treasury til og med i en uttalelse fra 2011 sagt at det var "usannsynlig å fullstendig oppnå forskjellen på 1,3 milliarder dollar som Old Chrysler skylder."

SE OGSÅ: Chrysler ringer BS: tilbakeviser Tesla lånekrav

Selvfølgelig svarte Chrysler Gualberto Ranieri at Chrysler Group LLC hadde tilbakebetalt alt det skyldte, og på tidspunktet for tilbakebetaling av mai 2011 hadde Fiat mindre enn 50 prosent av Chrysler. Det er vanskelig å ta stilling til noen av bilprodusentene selvfølgelig, siden det kommer til tekniske forhold, men la oss huske at Chrysler tilbakebetalte penger som ble brukt for å kausjonere, mens Tesla tilbakebetalte et lån som ble brukt til å videreutvikle teknologi.

Diskuter denne historien på Tesla-Buzz.com




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere