Sikkerhetsgruppen ønsker Ford bøtelagt for å unnslippe utilsiktet akselerasjonsproblem

  • John Lang
  • 0
  • 4923
  • 648

Tidligere denne måneden sendte Center for Automotive Safety (CAS) inn en begjæring til NHTSA om Ford Escapes utilsiktede akselerasjonsspørsmål, og nå ber sikkerhetsgruppen om at den amerikanske bilprodusenten skal bli bøtelagt.

I følge CAS har Ford vært klar over det utilsiktede akselerasjonsproblemet i årevis og unnlatt å gjøre en ordentlig løsning for å eliminere problemet. CAS presser på for at NHTSA skal bøte Ford det maksimale beløpet for ikke å huske kjøretøyene da de først fikk vite om problemet.

"Ford's Escape-tilbakekallingsmelding fortsetter å dekke over en mangelfull cruisekontrollkabel den har visst om siden 2005," sier Clarence Ditlow, administrerende direktør for senteret. "I stedet for å bytte ut den mangelfulle cruisekontrollkabelen, bruker Ford et billig festemiddel for å heve motordekselet for å prøve å gi nok avstand slik at kabelen ikke setter seg fast."

Påvirker Ford Escapes-modell 2001-2004, og problemet oppstår når cruisekontrollkabelen tar tak i motordekselet og holder gassen åpen. Den amerikanske bilprodusenten installerer nye festemidler som en del av en tilbakekalling for å heve dekselet og gi mer plass til bordet. NHTSA undersøker fortsatt om problemet er et resultat av tilbakekallingen av Escape-akseleratoren i desember 2004. CAS mener den opprinnelige tilbakekallingen kunne ha skadet cruisekontrollkabelen og ført til at den ble fanget på motordekselet.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere