Fiat søker $ 10 milliarder lån for å fullføre Chrysler-fusjonen

  • Andrew Mark
  • 0
  • 3653
  • 308

Fiat klargjør et lån for så mye som 10 milliarder dollar for å kjøpe de resterende 41,5 prosent av Chrysler fra UAWs pensjonisttilværelse.

Planen er å bruke midlene til ikke bare å fullføre fusjonen, men til å refinansiere de to bilprodusentenes gjeld. Den italienske bilprodusenten er i diskusjoner med Bank of America Corp., Deutsche Bank AG, Goldman Sachs Group Inc. og BNP Paribas SA i håp om å få det hele til å fungere. Marchionne hadde bekreftet at Fiat var i diskusjon med bankene tidligere i år på Geneva Motor Show 2013.

Selv om det ikke er inngått noen endelig avtale ennå, håper Marchionne å fullføre kjøpet innen slutten av sommeren for å kombinere de to produsentene i en global bilprodusent for å konkurrere som General Motors og Volkswagen AG.

I følge estimater kunne Fiat betale så mye som 3,5 milliarder dollar for den gjenværende eierandelen i Chrysler i påvente av rettsstvisten og prisen som er satt for en del av aksjene Fiat søker å kjøpe.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere