Chrysler filer IPO, hastighetsvurdering av VEBA-andeler

  • Andrew Mark
  • 0
  • 860
  • 11

Chrysler søkte om børsnotering i dag i et trekk som kunne hjelpe Fiat å skaffe seg den gjenværende eierandelen på 41,5 prosent som den for øyeblikket ikke eier. 

Denne andelen tilhører UAW Retiree Medical Benefits Trust (VEBA Trust). Gruppen og Fiat-Chrysler administrerende direktør Sergio Marchionne har låst horn over verdien av VEBAs eierandel i Chrysler.

J.P. Morgan vil fungere som investeringsbank, og hvis den blir godkjent av den amerikanske verdipapir- og børskommisjonen, vil Marchionne og VEBA følge med når markedet bestemmer en verdsettelse. Flyttingen fra Chrysler fungerer som en raskere måte å verdsette den gjenværende andelen fremfor å vente på en rettsavgjørelse. Som en del av Chryslers føderale bailout, ville Fiat kunne kjøpe 3,3 prosent trancher av VEBA-aksjene over tid.

Det vil bli solgt 100 millioner dollar i aksjer i henhold til en forskriftsinnlevering fra Chrysler, som alle kommer fra UAW-tilliten. Det er imidlertid ikke klart hvor mange aksjer som vil bli tilbudt.

Dette vil også være første gang Chrysler blir børsnotert siden 1998 da den fusjonerte med Daimler.

Fiat har økt sin eierandel i Chrysler siden den opprinnelig tok 20 prosent eierandel fra den amerikanske regjeringen i 2009. Den italienske bilprodusenten har siden fortsatt å øke sin eierandel og eier i dag 58,5 prosent.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere