Chevrolet Equinox spunnet som bil for gamle mennesker

  • Yurii Vivich
  • 0
  • 1184
  • 43

Midt i merker som slår hodet over som vil selge en bil til den nyeste generasjonen bilkjøpere, tar Chevrolet en annen tilnærming med Equinox-crossoveren ved å markedsføre den til den "early bird special" mengden i stedet for up-all-nighters.

"Vi er begeistret for at GM er interessert i å bedre forstå de unike behovene til aldrende sjåfører," sa Elin Schold Davis, prosjektkoordinator for Eldre Driver Initiative i American Occupational Therapy Association. Chevrolet gjorde et poeng for å fremheve Equinox 'enkel tilgang med setehøyde designet for å kreve minimal bøyning og dets standard sikkerhetskamera.

”Vi er en bilavhengig nasjon og ønsker å opprettholde vår drivende uavhengighet så lenge vi kan. Kjøretøyer som bruker universelle design, kan gjøre det enklere og tryggere for folk å ha og glede seg over personlig transport til langt på vei, ”sa hun.

Yngre kjøpere har innflytelse på bilprodusentene, og Chevrolet er intet unntak med både Sonic og Spark som er rettet mot nye sjåfører, men det er fortsatt faktum at de over 50 menneskene styrer brorparten av kjøpekraften til bilen. I følge en fersk undersøkelse av J.D. Power og AARP, kjøper folk i den alderen demografisk nå seks av hver ti nye solgte biler.

"Vi designer aldri kjøretøyer spesielt for eldre forbrukere, men integrerer i økende grad designløsninger som fungerer for alle brukere, uansett alder," sier Carl Wellborn, ingeniør og prosjektleder for GM. “Design som gjør livet enklere for eldre brukere fungerer også for yngre brukere. Universell design er nøkkelen til å låse opp bruksløsninger og implementere dem på en vellykket måte. ”

Begrepet “universell design” var spesielt viktig i Equinoxs design. Mens det er ment å være et lett tilgjengelig kjøretøy, sørget Chevrolet også for andre demografier, som foreldre med små barn. Crossover er utstyrt med bakseter som kan gli fremover, og tilbyr tilgang til barna i en bilstol.

Likevel innrømmer Chevrolet at flertallet av designpåvirkningene er rettet i omtrent samme retning som en stor-knappskalkulator.

"Enkle grensesnitt og store, lettforståelige kontroller som i Equinox er kjennetegn ved universell design," sa Eero Laansoo, ingeniør for menneskelige faktorer ved GM Design Quality Integration. "Å ha intuitivt gruppert kontroll som er lett tilgjengelig og lett å se dag eller natt er spesielt gunstig for bilførere som lider av aldersrelaterte problemer som leddgikt og nedsatt syn, men vil bli verdsatt av sjåfører i alle aldre."




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere