Store tre for å legge til 36.000 jobber i løpet av de neste fire årene

  • Yurii Vivich
  • 0
  • 3144
  • 392

De store tre amerikanske bilprodusentene vil legge til 36.000 nye produksjonsjobber innen 2015, ifølge økonom Sean McAlinden ved Center for Automotive Research. I en tale etter et foredrag ved Wayne State University fortalte McAlinden rapporter at den nåværende arbeidsstyrken som er ansatt av GM, Ford og Chrysler for øyeblikket jobber på nesten maksimal kapasitet og at det vil trenge ekstra Tier 2-arbeidere per time.

Det er imidlertid ikke alle gode nyheter, med Tier 2-status som den laveste lønnen som skal betales for nye arbeidere per time. Mens det er positivt på kort sikt for bilprodusentene, ser det også ut til å vekke en større debatt om kompensasjon, med UAW som er ivrig etter å vinne tilbake innrømmelser som førte til og forlate GM og Chrysler konkurser.

Gjeldende avtaler mellom de tre store og UAW tillater opptil 25 prosent av arbeidstakerne å være nivå 2, og til og med å heve dette tallet til 20 prosent fra det nåværende nivået vil se gjennomsnittlig lønn for GM fra en nåværende $ 58 per time lønn til $ 48 per time, noe som øker fortjenesten betydelig.

At 25 prosent bare varer frem til 2015, derav den forventede økningen i nye ansettelser før den datoen. Med 25 prosent-regelen trådte i kraft da de tre store slet under lavkonjunkturen, en autoindustri etter nedtur og høye fortjeneste vil UAW på krigsstien for å vinne kompensasjon for medlemmene. Store fagforeningsprodusentkamper brygger og ser ifølge McAlinden etter at Ford skal være det første målet.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere