Fiat tar majoritetsinnsats i Chrysler

  • Joseph Hancock
  • 0
  • 1832
  • 322

De utgjorde trusselen før, men nå er den offisiell: Fiat kontrollerer 52% av Chrysler, og akkurat som i 1998 The House That Walter Built er hovedsakelig bosatt i Europa.

Sent torsdag kveld gikk det amerikanske finansdepartementet med på å selge sin gjenværende 6% eierandel i Chrysler til Fiat, med en prislapp på 500 millioner dollar. Og med denne avgjørelsen kontrollerer ikke bare den italienske bilprodusenten Chrysler, men nå blir regjeringen endelig kvitt sitt engasjement i bilindustrien, en gang for alle. "Når Treasury går ut av investeringen i Chrysler, er det klart at president Obamas beslutning om å stå bak og omstrukturere dette selskapet var det rette," sa Tim Geithner, Treasury Secretary.

Og med at Fiat hevder sin del av Big Two Point Five, gir vi dem en skål av “Viva gli sposi!” og håper denne virvelvinden europeiske romantikken klarer seg bedre enn "sammenslåingen av likeverdige."




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere