Fiat planlegger å anskaffe den siste regjeringen i Chrysler

  • Joshua Weaver
  • 0
  • 4498
  • 1012

Det har vært en dramatisk uke på Chrysler finansavdeling. Nå som Chrysler betalte sitt kausjonslån fra regjeringen, er Fiat ute etter å gå inn og ta regjeringens gjenværende andel av hendene.

Fiat eier allerede en ikke-vesentlig 46 prosent andel i Chrysler. Men selv om Chrysler og de amerikanske og kanadiske myndighetene endelig har fullført virksomhet, har de fortsatt en andel på 6,6% i aksjer, med 1,7% av det som hører til Canada og resten til det amerikanske finansdepartementet.

"Dette har vært en minneverdig uke både for Chrysler og Fiat," sa Gualberto Ranieri, talsmann for Chrysler, "og det stemmer overens med strategien om å bygge et sterkere partnerskap."

Fiat og finansdepartementet har frem til 10. juni for å komme til enighet. Hvis avtalen går gjennom, vil Fiat bli majoritetsaksjonær på 52,6%, og i likhet med de fleste amerikanere vil Chrysler kunne peke på deres italienske arv med gusto.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere