Chrysler å betale tilbake amerikanske statslån

  • Joseph Hancock
  • 0
  • 3998
  • 638

Chrysler Group LLC forventes å kunngjøre i dag at den har nådd en avtale om å refinansiere gjelden.

Det Auburn Hills baserte selskapet planlegger å betale tilbake 7,5 milliarder dollar i statlige lån til både de amerikanske og kanadiske regjeringene innen 24. mai. Chrysler skylder 5,9 milliarder dollar til USA og 1,6 milliarder dollar til Canada. Chryslers partner Fiat SpA skal øke sin andel i den kjempende bilprodusenten til 46 prosent, noe som reduserer både den amerikanske og den kanadiske regjeringens andel av Chrysler.

Fiat vil betale Chrysler 1,3 milliarder dollar kontant for å betale tilbake lånene og øke sin andel med ytterligere 16 prosent. Chrysler vil bruke 3,5 milliarder dollar i obligasjoner, et lån på 2,5 milliarder dollar samt Fiat som betaler 1,3 milliarder dollar kontant. Lønnsutbetalingen kommer langt foran det som var nødvendig. Chrysler hadde fram til 2017 til å betale tilbake gjeldene i sin helhet. Med dette økonomiske trekket håper Chrysler å tilby offentlig aksje sannsynligvis senere i år eller det neste basert på markedsforhold og ønsker fra aksjonærene..

Med Fiat's hjelp har Chrysler fornyet sitt produktutvalg, redesignet kjøretøyene for å hente høyere priser og har i første kvartal rapportert om sitt første nettoresultat på $ 116 millioner. Chrysler og Fiat administrerende direktør Sergio Marchionne sa at Chrysler er i rute for en nettoinntekt på 55 milliarder dollar i 2011, et driftsresultat på 2 milliarder dollar og et nettoresultat på mellom 200 og 500 millioner dollar.




Ingen har kommentert denne artikkelen ennå.

Vi vil fortelle deg alt om nye og brukte biler, samt deler og tilbehør til dem
Anmeldelser av nye og brukte biler, priser, spesifikasjoner, videoer. Vi hjelper deg med å finne bilforsikring, nye billån og få tilbud på forhandlere